Przejdź do głównych treściPrzejdź do wyszukiwarkiPrzejdź do głównego menu
piątek, 1 listopada 2024 01:30
Przeczytaj!
Reklama
Reklama

Słodkie życie "Dobrej pszczoły"

Rodzinny biznes powstaje z miłości do pszczół i ich produktów, bazą jest serce, które Rafał i Małgorzata wkładają w pracę. Pasieka "Dobra pszczoła' z Małyszyna Dolnego to miód najlepszej jakości, potwierdzają to nagrody, które jej właściciele zdobywają gdziekolwiek się pojawią.
Kliknij aby odtworzyć

Ruch jak na lotnisku, skłębiona masa, która tylko z góry wygląda jak niezorganizowany tłum... Pszczoły - bodajże pierwsi mieszkańcy potężnego kompleksu średniowiecznej Puszczy Świętokrzyskiej, dziś w pasiece "Dobra pszczoła" Rafała i Małgorzaty Zacharskich korzystają z walorów nieskażonej przyrody.

Jak się to wszystko zaczęło? 

Kiedyś to on potrzebował nauczyciela, dziś sam chodzi do szkół i przedszkoli, by dzielić się wiedzą. Na na naszym spotkaniu nie zabrakło ciekawostek dotyczących tych sympatycznych owadów. Czy wiedzieliście państwo, w jaki sposób pszczoły przekazują sobie informacje o miejscach bogatych w nektar? 

O jakości miodowych produktów państwa Zacharskich świadczą nagrody. A tych mają całkiem sporo. 

Ale, że nie samym miodem człowiek żyje, to mamy dla Państwa coś jeszcze. Wanilia i Migdały to kolejne dzieło Rafała i jego żony, chociaż tam akurat prym wiedzie właśnie Małgosia. Gotuje, piecze i też zdobywa nagrody. Hitem jest gryczany farsz do pierogów. 
 


Podziel się
Oceń

Napisz komentarz
Komentarze
zachmurzenie duże

Temperatura: 10°CMiasto: Starachowice

Ciśnienie: 1021 hPa
Wiatr: 22 km/h

Reklama
Reklama
Reklama