Ruch jak na lotnisku, skłębiona masa, która tylko z góry wygląda jak niezorganizowany tłum... Pszczoły - bodajże pierwsi mieszkańcy potężnego kompleksu średniowiecznej Puszczy Świętokrzyskiej, dziś w pasiece "Dobra pszczoła" Rafała i Małgorzaty Zacharskich korzystają z walorów nieskażonej przyrody.
Jak się to wszystko zaczęło?
Kiedyś to on potrzebował nauczyciela, dziś sam chodzi do szkół i przedszkoli, by dzielić się wiedzą. Na na naszym spotkaniu nie zabrakło ciekawostek dotyczących tych sympatycznych owadów. Czy wiedzieliście państwo, w jaki sposób pszczoły przekazują sobie informacje o miejscach bogatych w nektar?
O jakości miodowych produktów państwa Zacharskich świadczą nagrody. A tych mają całkiem sporo.
Ale, że nie samym miodem człowiek żyje, to mamy dla Państwa coś jeszcze. Wanilia i Migdały to kolejne dzieło Rafała i jego żony, chociaż tam akurat prym wiedzie właśnie Małgosia. Gotuje, piecze i też zdobywa nagrody. Hitem jest gryczany farsz do pierogów.
Napisz komentarz
Komentarze